Avatud talude päev pandi paika

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2018. aastal käidi avatud talude päeval talusid, põllumajandustootmisi ja maaettevõtteid vaatamas rohkem kui 160 000 korral.
2018. aastal käidi avatud talude päeval talusid, põllumajandustootmisi ja maaettevõtteid vaatamas rohkem kui 160 000 korral. Foto: Erakogu

Viies üle-eestiline avatud talude päev toimub sel aastal 21. juulil, kuid osa talusid võtab külalisi vastu ka päev varem.

"Kõik huvilised võiksid juba varakult 21. juuli oma kalendrisse märkida, et taas Eesti maaeluga tutvuma minna," sõnas maaeluminister Tarmo Tamm. "Kui varem oleme näinud nii teatritalusid kui ka miniloomaaedu, siis ootan huviga, milliseid üllatusi 2019. aasta endaga kaasa toob."

Avatud talude päeva projektijuhi Kertu Kärgi sõnul on huvilistel sel ajal hea väiketootjatega kontakti luua, taimemüüjatega tehinguid teha, põllumajandusmasinaid uudistada, loomi imetleda ja maaelu mitmekesisust avastada.

Sel aastal on mitu talu avaldanud soovi oma uksed terveks nädalavahetuseks lahti teha, seega saab läbi käia rohkem kohti ning nii ka rohkem näha ja kogeda. Samas tuleb Kärgi sõnul meeles pidada, et põhipäev on siiski 21. juuli ning vaid sel päeval on avatud kõik osalevad talud.

Põllumajandusuuringute keskuse maaelu võrgustikutöö osakonna juhataja Reve Lamburi sõnul on avatud talude päevast saamas midagi sellist, mis on iseenesestmõistetav. "Enam ei küsita, kas see päev tuleb, vaid küsimus on, mis kuupäeval on Eestimaa talud avatud. Olen siiralt rõõmus, et sellest päevast on saanud nii suur ja oodatud sündmus," rääkis ta.

Talud, maaettevõtted ja põllumajandustootjad saavad end avatud talude päevale kirja panna jaanuari keskpaigast. Veebruari lõpus ja märtsi alguses tuleb kaks piirkondlikku infopäeva huvilistele, kes oma talu sel päeval külalistele avada soovivad.

2018. aastal käidi avatud talude päeval taludes ja maaettevõtetes rohkem kui 160 000 korral. 2017. aasta rekord ületati 40 000 külastusega. Uksed avas 296 talu, Saaremaa talud olid avatud kogu nädalavahetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles