Soojal ilma-aastal kõikus Viljandis õhutemperatuur 54,1 kraadi võrra

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal oli suviselt sooje ilmu sügiseni välja ja hüvasti jätsid nad alles oktoobris. See pilt on tehtud 12. oktoobril Viljandis, kui õhutemperatuur kerkis 19,1 kraadini.
Eelmisel aastal oli suviselt sooje ilmu sügiseni välja ja hüvasti jätsid nad alles oktoobris. See pilt on tehtud 12. oktoobril Viljandis, kui õhutemperatuur kerkis 19,1 kraadini. Foto: Elmo Riig

Viljandi ilmajaama andmeil kujunes 2018. aasta normist soojemaks ning sademete poolest tavapärasest vaesemaks. Erilisena läks ajalukku pikk kuumalaine.

Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna asejuhataja Külli Loodla ütles, et aasta keskmine õhutemperatuur oli Viljandis 6,9 kraadi, samas kui aastakümnete jooksul on normiks kujunenud 5,8 kraadi. Keskkonnaagentuuril on arhiivist välja võetud võrdlusandmed alates 1945. aastast ning mullune aasta asetus selles perioodis soojuse poolest kuuendale kohale. Sama soe oli ka 1975. aasta.

Kõige külmem oli eelmisel aastal 28. veebruaril, kui õhutemperatuur alanes –22,2 kraadini. Kõige soojem oli 31. juulil, mil õhutemperatuur kerkis 31,9 kraadini. Seega kõikus kahe meetri kõrgusel vilus mõõdetav õhutemperatuur mullu Viljandis 54,1 kraadi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles