Eesti Pank vermib Viljandile pühendatud hõbemündi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pank annab välja Viljandile pühendatud hõbemündi. Kavandi autor on Elisabeth Juusu.
Eesti Pank annab välja Viljandile pühendatud hõbemündi. Kavandi autor on Elisabeth Juusu. Foto: Kuvatõmmis

Eesti Panga kokku kutsutud žürii valis hansalinn Viljandile pühendatud hõbedast meenemündi konkursi võidutööks Eesti kunstiakadeemia (EKA) tudengi Elisabeth Juusu kavandi. Kujunduskonkursile said töid esitada vaid üliõpilased, kes olid osalenud mullu sügissemestril mündikavandamise kursusel EKAs.

Eesti Panga sularaha- ja taristuosakonna juhataja Rait Roosve sõnul võib EKA-ga koostöös sündinud projektiga igati rahule jääda. "Keerulise mündikujundamise peal kätt proovinud üliõpilaste vaated olid julged ja tänapäevased. Ootame väga neid noori osa võtma ka Eesti Panga avalikest mündikujundamise konkurssidest," lisas Roosve.

Hõbedast meenemündi võidutööl "4 sümbolit" on kujutatud keskaegsele kaubavahetusele pühendatud sümbolit, mis ühendab endas vilja, kala, küünla ja koge kujutise.

Kujunduskonkursile esitatud 22 kavandi seast pälvis teise koha Syret Kärdi ja Villem Sarapuu kavand "Lina" ning kolmanda koha Elvo Jakobsoni töö "Roos".

8-eurose nimiväärtusega hõbemünt jõuab ringlusse tänavu kevadel. Müntide tiraaž on 4000.

Kujunduskonkursi kuue parema kavandi autorile makstakse pärast müntide emiteerimist autoritasu. Võidutöö autoritasu on 1300 eurot. Ülejäänud auhinnaliste tööde tasu jääb vahemikku 150–600 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles