Majutuskohtades hind kerkis, aga kliente jäi väheks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Park Hotelli avamist on Viljandimaa majutusasutuste hulk pisut vähenenud, kuid lisandunud on tube ja voodikohti.
Pärast Park Hotelli avamist on Viljandimaa majutusasutuste hulk pisut vähenenud, kuid lisandunud on tube ja voodikohti. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa keskmises majutusasutuses tuli voodikoha eest maksta novembris 30 eurot ööpäevas. See on küll seitse eurot odavam kui Eestis keskmiselt, aga kaheksa eurot kallim, kui maksis voodikoht Viljandimaal jaanuaris.

Statistikaameti andmetel oli novembris Viljandimaal 39 majutusasutust ning neis oli kokku 471 tuba ja 1240 voodikohta. Jaanuariga võrreldes oli üks majutusasutus vähemaks jäänud, kuid tubade arv kerkis poolesaja võrra ning voodikohti oli aasta lõpus 87 rohkem.

Tubade täitumus oli aga napilt 24 protsenti ning voodikohtadest oli täidetud vaid 13 protsenti. Keskmiselt tuli öömaja eest välja käia 30 eurot öö eest.

Eestis keskmiselt maksis ööpäev 37 eurot ning majutusasutusi oli novembris 950. Numbritube oli Eestis 20 288 ning voodikohti 45 907. Nii tubade kui voodikohtade täitumus oli Viljandimaaga võrreldes Eestis tervikuna ligi kaks korda parem. Kliente jätkus keskmiselt 42 protsendile tubadest ning vooditest oli täidetud 31 protsenti.

Eelmisel aastal oli Viljandimaa majutuskohtadele kõige edukam kuu tavapäraselt juuli. Siis oli maakonnas 57 majutusasutust, 646 tuba ja 1897 voodikohta. Täitumus oli nii tubadel kui voodikohtadel ligi 30 protsenti, aga ühe öö eest tuli keskmiselt maksta 21 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles