Leegitsevate kuuskede ümber loitsiti tervist ja ilu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma aja ära teeninud jõulukuused said väärika lõpu, kui neist tehti Karksi-Nuias uhke lõke. See lõpetas pikalt kestnud pühadeaja.
Oma aja ära teeninud jõulukuused said väärika lõpu, kui neist tehti Karksi-Nuias uhke lõke. See lõpetas pikalt kestnud pühadeaja. Foto: Kaire Kannistu

Läinud päevadel märkisid pühadeaja seljataha jäämist lõkked, mis süüdati oma ülesande täitnud jõulukuuskedest nii Põhja-Sakala vallas Ülde külas kui Mulgi vallas Karksi-Nuias.

«Uhke lõke oli,» meenutas esmaspäeva õhtupoolikut paisjärve ääres Karksi-Nuia kultuurikeskuse juhataja Kai Kannistu. Inimesed tulid lõkkekoha juurde, kuused sabas. Osa oli teekonna ette võtnud jala, osa tulnud esimese otsa autoga. Vallahooldus oli ümbruskonnast kokku korjanud õue jäetud jõulupuud. Kunagi võis kortermajade juures prügikastide lähedal näha pärast pühi palju kuuski, kuid viimasel ajal on Vallahooldus need põletamisplatsile toimetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles