Kurgja talumuuseumis algab beebibuum

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgja talumuuseumi laudas on viis maatõugu lehma, kaks lehmikut ja pullipõks, keda muuseumi juhataja Monika Jõemaa sõnul peetakse nagu Jakobsoni ajal­.
Kurgja talumuuseumi laudas on viis maatõugu lehma, kaks lehmikut ja pullipõks, keda muuseumi juhataja Monika Jõemaa sõnul peetakse nagu Jakobsoni ajal­. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kurgja talumuuseumi laudas tervitavad lambad aedikule lähenejat valju määga, maatõugu veised mäletsevad asemetel, kuu–poolteise pärast puhkeb siin beebibuum, sest lehmad on silmaga nähtavalt ­vasikaootel ja villakasuka kandjadki pole ainult heas toitumuses.

Mummu ja Marja peaksid poegima 25. veebruari paiku, Mammu vasikas tuleb ilmale 5. märtsil ja veel paar lehma toob kevadeks karjalisa. Lehmikud jäävad täiendama Eesti ainsa tegevtalumuuseumi karja, pullikesed jõuavad vorsti sisse.

Lehm kannab vasikat üheksa kuud, nagu inimenegi ootab oma beebit. Lammaste tiinus kestab keskeltläbi viis kuud ja küünlakuus sünnib kõigi märkide järgi 15 talle. Küülikuemandad poetavad pojad pessa enamasti lehekuus, kui neile saab vitamiiniks napsata rohurohelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles