Üheksa-aastane Oskar õpetab oma lontkõrvast sõpra hüpokoeraks

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüpokoera koolitamine võtab aega poolteist aastat. Oskar Uba abilisel Krissul on lootust oma sinine vest selga saada oktoobris.
Hüpokoera koolitamine võtab aega poolteist aastat. Oskar Uba abilisel Krissul on lootust oma sinine vest selga saada oktoobris. Foto: Tuulike Kivestu

Kõigepealt lippas Viljandi Centrumi hotelli trepist üles üheksa-aastane Oskar Uba. Mõni meeter tema järel silkas paariaastane Welshi springerspanjel Krissu. See põlvekõrgune loomake õpib hüpokoeraks, et olla tulevikus Oskarile insuliinipumba kõrval igapäevane abiline.

«Oskar hakkas teda kohe Krissuks kutsuma ja nii ta jäi,» lausus Oskar Uba ema Piia Vaher. Paberite järgi on koer Karamel Krissy. «See oli nii udupeen nimi,» märkis Oskar.

Centrumi hotellis ootasid Oskarit, tema ema ja Krissut Lions-klubi Viljandi Ellips naised, kes andsid perekonnale üle heategevusüritustel kogutud 2000-eurose toetuse – oma panuse suhkurtõbe põdeva poisi aitamisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles