Lumehanged peibutavad noori sohvreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Paha tunne oli hange kinni jääda,» tunnistas 11-aastane autojuht masinast väljumise järel.

Tarvastu gümnaasiumi neljanda klassi õpilane Remo Ütsik oli oma perest esimene, kes sõidu lõpetas. Ta õde, 14-aastane Mia-Triin, ootas oma sõidukorda ja elas vennale kaasa. «Oleme varem ka sõita saanud, isa viis meid põllule, seal saime proovida, et täna oleks juba parem edasi minna,» rääkis Mia-Triin.

Projekti «Noorelt autokooli» eestvedaja Mikk Maaten õpetab noortele autosõitu kolmandat aastat. «Õnnelikud lapsed on toredad,» kirjeldas ta noori, kes on sõiduringid lõpetanud. Iga laps sai sõita nii platsil kui ringrajal ning kolm ringi andis võimaluse valida, kas sõita neist kaks platsil või kaks ringrajal. «Enamik eelistab sõita kaks ringi ringrajal,» ütles Maaten ja lisas, et autosõitu on parem õppida noores eas, sest noor omandab autojuhtimise kunsti palju kiiremini ja lisaks on sellest ka kauemaks ajaks suurem kasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles