Riigigümnaasiumide noored teevad Eestile kingituseks kontsertlavastuse

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigigümnaasiumide õpilased esitavad reede õhtul Paide muusika- ja teatrimajas ühise kontsertlavastuse.
Riigigümnaasiumide õpilased esitavad reede õhtul Paide muusika- ja teatrimajas ühise kontsertlavastuse. Foto: Silvia Soro

Reedel kell seitse esitavad riigigümnaasiumide noored Paide muusika- ja teatrimajas Eestile 100. aastapäevaks kontsertlavastuse "VESI". 

Lavastuse aluseks on riigigümnaasiumide õpilaste kirjutatud tekstid veest.

Viljandi gümnaasiumi huvitegevuse koordinaator Ave Alvre rääkis, et eelmise aasta kevadel said kõik huvilised Viljandis esimest korda kokku ning idee teha lavastus just veest sündis õpilaste ajurünnakku tulemusena. Alvre täpsustas, et tekstid on kirjutatud eri žanrides. Loodi esseid, luuletusi, laulusõnu ja isegi räppi. Tekstide põhjal on muusika kirjutanud Viljandi gümnaasiumi abiturient Haldi Välimäe. Lavastaja on Kaija M Kalvet teatrist Must Kast.

Viljandi gümnaasiumi õpilased Herta Soro ja Lisbet Neering on loonud lavastuse koreograafia. Lavakujunduse on teinud Inessa Saarits ja Anna-Liisa Sääsk ning graafilise kujunduse Teele Siim. Viljandist osalevad lavastuses veel Sandra Vesseluha, Liisi Välb, Aurelia Eleonora Kristjohann, Germo Paas ja Martin Palmiste.

Viljandi gümnaasiumi õpilased Lisbet Neering ja Germo Paas tantsu harjutamas.
Viljandi gümnaasiumi õpilased Lisbet Neering ja Germo Paas tantsu harjutamas. Foto: Silvia Soro

Alvre tegi reedel koos õpilastega Paides proove kolmandat päeva. Proovideks kohtuti esimest korda sügisesel koolivaheajal Paides, detsembri alguses harjutati Viljandi gümnaasiumis ja nüüd enne ettekannet saadi suurema seltskonnaga kokku kolmas kord.

Lisaks Viljandi gümnaasiumile esinevad lavastuses Paide, Põlva, Hiiumaa, Pärnu Koidula, Viimsi ja Noarootsi gümnaasiumi, Läänemaa ühisgümnaasiumi ning Nõo reaalgümnaasiumi õpilased.

Alvre kirjeldas kontsertlavastust kui muusikalist ja füüsilist mõtterännakut inimestelt, kes juba kümne aasta pärast kujundavad Eesti tänapäeva. "Te ei kujuta ette, kui andekad võivad õpilased olla ja mida kirjutada," kiitis ta osavõtjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles