Liiklushoiatused jõuavad korraga mitmesse portaali

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahk puhastab maanteed. Pilt on illustratiivne.
Lumesahk puhastab maanteed. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Nüüdsest jõuavad mobiilirakenduse Waze hoiatused ilma- või teeolude, teel oleva takistuse ja ummikute kohta ka portaali Tark Tee.

"Oleme astunud sammu edasi operatiivinfo kuvamisel portaali Tark Tee, et teekonda planeerima asudes oleks liiklejatel rohkem olulist infot," selgitas maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse liiklusjuht-analüütik Hannu Ploompuu. "Kõiki võimalikke Waze’i hoiatusi me ei kuva ning Tallinna oleme samuti välja jätnud, et vähendada infomüra."

Portaali Tark Tee jõuavad hoiatused teel olevate ohtude kohta mitmest allikast (maanteeinfo 1510, mobiilirakendus Waze). Tark Tee on ennekõike mõeldud enne teele asumist teeoludest ülevaate saamiseks.

"Näiteks nähes teel suurt hulka liiklejate hoiatusi raske avariiga seotud ummikutest maanteel, võib osutuda targemaks valida alternatiivne marsruut," selgitas Ploompuu. "Juba teel olles tasub alati kasutada rakendusi, kuhu hoiatused eesolevatest ohtudest jõuavad operatiivselt – näiteks Waze'i."

Lisaks hoiatustele portaalis Tark Tee toob maanteeamet kõigi Waze’i kasutajateni info nende teehooldesõidukite kohta, mis töötavad liiklejast kuni kilomeetri kauguses.

Maanteeamet jagab juba mitu aastat Waze’i kasutajatele infot riigiteede liikluspiirangute kohta ja talvel teeilmajaamade libeduse hoiatusi. Sel talvel saavad Waze’i kasutajad näha neid riigiteedel tegutsevaid hooldesõidukeid, millel on sahk või puistur kasutuses. Liiklejaid hoiatatakse ka vastassuunast läheneva hooldeauto puhul.

"Hooldeautode liikumiskiirus on tavaliikleja omast aeglasem ja seetõttu võib sõiduki järele tekkida autode kolonn, mis on liiklusele takistuseks. See on olulisim põhjus, miks soovime hooldeautode liikumist näidata," lausus maanteeameti Lõuna regiooni hooldevaldkonna juht Tiit Valt.

Jälgimisteenust pakub maanteeamet koos ettevõttega Ecofleet Eesti (Fleet Complete).

Maanteeamet ja Waze teevad koostööd 2015. aastast, kui maanteeamet liitus teeomanike ja Waze’i tasuta infovahetuse programmiga Connected Citizens Program, millega on liitunud sajad teeomanikud ja kümned linnad üle maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles