Juhtkiri. Kvaasikolimine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Praktika paistab näitavat, et riigi töökohtade pealinnast väljatoomise kava ähvardab üks oht: see, et osa kohti liigub üksnes tinglikult või lausa näiliselt. Eba- ehk kvaasikolimine.

Kaugtöö tegemise soodustamisse on Eestis seni hästi suhtutud. Siinkohal ei tohi aga unustada, milles seisneb asja uba. Üks kaugtöö tegemise peamisi mõtteid on muuta võimalikuks maal elamine. Kui (pea)linnast eemal elaval spetsialistil võimaldatakse paaril-kolmel päeval nädalas kodus arvutiklahve klõbistada ja telefonikõnesid pidada, hoides niiviisi tema aega ja vaeva kokku, ning anda panus selle heaks, et tema maksud laekuvad ka edaspidi mõne väiksema omavalitsuse kukrusse, siis teenib see regionaalpoliitilisi huve. Ent kui kaugtööd teeb tallinlane, et pääseda Viljandi-sugusesse «maakohta» tulemisest, siis muutub lugu äraspidiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles