Pärimusmuusika festivali korraldajad lubavad, et ei kasuta ühekordseid topse

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Topside ringlusega on Viljandi pärimusmuusika festivalil tegeldud juba mitu aastat.
Topside ringlusega on Viljandi pärimusmuusika festivalil tegeldud juba mitu aastat. Foto: Valdo Ots

Viljandi pärimusmuusika festivali korraldajad andsid ühiselt uue aasta lubaduse, et loobuvad 2019. aasta esimese seitsme kuu jooksul ühekordsete topside kasutamisest. Uusaastalubadusega kutsuvad korraldajad liituma kõiki festivali esinejaid ja sõpru.

Viljandi pärimusmuusika festivali rohepealik Kadri Allikmäe sõnul on festivali korraldajatele aasta-aastalt järjest tähtsam korraldada suursündmust keskkonnasõbralikult ja jätkusuutlikult. "Hoolime keskkonnast, oma ökoloogilisest jalajäljest ning jätkusuutlikkuse sotsiaalsetest aspektidest, et meie maakera, loodus ja festival kestaksid võimalikult kaua," teatas ta.

Allikmäe lisas, et nii on festival eeskujuks ka teistele suurürituste korraldajatele, kes võiks üleskutsega liituda. “Kutsume kõiki inimesi panustama sellesse, et Eestis tekkiva prügi hulka vähendada. Iga tops loeb!"

Festivali korraldajad tegid oma meeskonnas uuringu, millest selgus, et keskmiselt kasutab pärimusmuusika festivali korraldaja kolm ühekordset topsi kuus. Kokku jätavad uusaastalubadusega liitunud meeskonnaliikmed sel viisil kuus kasutamata keskmiselt 72 topsi, kuni juuli lõpuni rohkem kui 500 ühekordset topsi. Mida rohkem kampaaniaga ühinenuid, seda enam säästetakse loodust ning jääb kasutamata ühekordseid topse.

27. Viljandi pärimusmuusika festival saab teoks 25.–28. juulini Viljandi südalinnas ja lossimägedes. Tänavuse festivali teema on "Hea lugu!".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles