Vihmale ja libedusele tuleb seltsi tuul

Eget Velleste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2019. aasta ei ole sugugi helgetes toonides alanud. Uue aasta esimese jaanuari üürikese päevavalguse jooksul päike pilve tagant ennat näole ei andnudki. Selle asemel kallas vihma ning õhutemperatuur jäi plusskraadi poolele. Teedel valitses korraga nii vesisus kui libedus.

Järgmisteks päevadeks ennustab riigi ilmateenistus Viljandisse lumesadu ja õhutemperatuuri langust. Samuti prognoositakse tugevnevat tuult, mis sisemaal võib puhanguti ulatuda 20 meetrini sekundis.

Saartele ja läänerannikule on praegu antud teise taseme tormihoiatus ning seal puhub tuul puhanguti 27 meetrit sekundis. Ilmateenistus hoiatab, et võib murduda puid ja suuremaid oksi. Viljandi maakonnas on esimese taseme tormihoiatus, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Leevendust loodetakse 3. jaanuari päeval, mil tuul annab järele ja kaugeneva madalrõhkkonna mõjul jääb sajuhooge harvemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles