Viljandi linnapea uusaastatervitus (1)

, Viljandi linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Madis Timpson
Viljandi linnapea Madis Timpson Foto: Elmo Riig

HEAD VILJANDLASED! Soovin teile edukat uut aastat!

Lõppes Eesti juubeliaasta, mille jooksul saime mõelda palju sellele, kust me oleme tulnud, kuhu tahame edasi minna ja millised olla. Olen kindel, et paljude lugejatega kohtume ka vähemalt Eesti 150 aasta juubeli pidustustel!

MA LOODAN, ET TEIL kõigil on olnud pikkade pühade ajal võimalus veeta aega oma perega või vähemalt mõne kalli inimesega. Võiksime järjest enam mõelda sellele, et pühad ei oleks vaid tarbimise, suurte alkoholikoguste ja raha kulutamise aeg. Meie põlvkonna hinnalisim ressurss on aeg ja kinkides seda enda lähedastele, teeme kõige kallima kingituse, mis võimalik.

Mul on hea meel, et Viljandis võetakse aega, et teisi inimesi märgata ja aidata. Möödunud aastast jäi mulle eredalt meelde erivajadustega inimeste laulu- ja tantsupidu, mis tõi Viljandi lauluväljakule kokku üle tuhande inimese, kelle igapäevane elu on palju katsumusterohkem kui enamikul meist, kuid kes sellest hoolimata soovivad kokku tulla ja ühiselt midagi vägevat ära teha. Kui me kõik suhtuksime enda ees seisvatesse väljakutsetesse samasuguse pealehakkamisega, ei näeks me ühiskonnana enam probleeme, vaid ainult võimalusi.

VILJANDLASTES SEDA pealehakkamist jagub! Vaadakem kas või, kuhu on jõudnud meie linna ettevõte Cleveron. Vaid mõne aastaga on ta sisenenud maailma suurimatele turgudele, kus tegutseb samas liigas maailma absoluutsete kaubandushiiglastega.

Mulle meeldib väga suhtumine, et Viljandi väiksus ja rahulikkus pole mitte takistused, vaid võimalused. Meie linna rahulik elukeskkond mõjub vastukaaluna pingelisele tööle, mida tipus püsimise nimel teha tuleb. Raske tööpäeva lõpetanud inimene võib Viljandis vaid mõne minuti pärast istuda kino- või teatrisaalis või hoopiski metsas linnulaulu kuulata. Maailma metropolides võib kuluda selleks tunde ja aeg, nagu ennist sai öeldud, on meie kalleim varandus.

JULGUSTAN KA SIND, hea viljandlane, uuel aastal meie võrratu linna pakutavaid võimalusi rohkem ära kasutama. Mine uisutama, jaluta ümber järve või kuula Jaani kiriku kellamängu! Nende asjade eest ei küsita raha, nendele saab kulutada vaid oma aega. Võta endale see aeg!

Jõudu, edu ja palju tervist uueks aastaks!

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles