Viljandi haigla palub patsiente mitte külastada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglas olevate patsientide kaitseks palub Viljandi haigla alates 1. jaanuarist patsiente mitte külastada.
Haiglas olevate patsientide kaitseks palub Viljandi haigla alates 1. jaanuarist patsiente mitte külastada. Foto: Marko Saarm

Viirusnakkuste leviku tõttu palub SA Viljandi Haigla ravil viibivaid patsiente alates 1. jaanuarist mitte külastada. Piirang on vajalik, et kaitsta haiglas ravil viibivaid patsiente viirusnakkuste eest.

«Alates jõulupühadest on tõusuteel hingamisteede viirusnakkuste esinemine, mistõttu on muude haiguste tõttu ravil viibivate patsientide kaitsmine eriti oluline,» selgitas doktor Ruth Männik. Informatsiooni patsiendi seisundi kohta on võimalik küsida raviarstilt, vanemõelt või üksuse juhilt. Männiku sõnul saab vajadusel jätta paki patsiendi ja osakonna nimega peahoone infolauda või Jämejala korpuse osakonda.

Inimestele, kellel on tarvis tulla ambulatoorsele vastuvõtule või uuringutele soovitab Männik pesta oma käsi nii haiglasse tulles kui lahkudes. «Polikliinikus, diagnostikaüksustes ja sööklas on seinahoidikutesse pandud käte puhastamiseks sobiv lahus, millega saab hävitada juhuslikult nahale sattunud mikroobid, sealhulgas ka gripiviirused. Samuti paneme välja kaitsemaskid, mida saavad kasutada nii kergelt tõbised teiste kaitseks kui ka terved inimesed, et hoiduda nakatumisest,» rääkis Männik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles