VIDEO. Kuidas neljajalgseid aastavahetusel rahustada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme südaööl täitub taevas värvilise tulemölluga, mida saadavad vilinad ja paugud: saabub aastavahetus. Sakala käis külas Hansa Ilutulestike juhatajal Kalle Tüüril, kelle kuldne neljajalgne sõber Morgan erinevalt paljudest teistest koduloomadest seda kõike ei karda.

«Kutsikana ta ikka kartis pauku, nüüd enam ei karda. Kõrvuti istume ja vaatame,» lausus Tüür ning lisas, et on Morganit selle nimel treeninud: temaga üheskoos ilutulestikku vaadanud ja samal ajal teda rahustanud.

Nagu ettevõtja tunnistas, on ta oma parima sõbra koolitamiseks hunniku ilutulestikku hakkama pannud. «Kui ta oli kutsikas, näitasin talle selliseid asju, mis pauku ei tee: sädemeid ja vulkaane. Seejärel tulid ka paugud ja läksid üha kõvemaks. Nüüd teda see kõik enam üldse ei häiri. Ta ootab, millal raketipulk alla kukub, ja toob selle ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles