Näitusesaalid jäävad uuel aastal suletuks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Bereczki abstraktsete vormide vahele jääv ruum moodustab omakorda abstraktseid kujusid.
Urmas Bereczki abstraktsete vormide vahele jääv ruum moodustab omakorda abstraktseid kujusid. Foto: Marko Saarm

Kondase keskuse galeriiruumid on praegu täidetud põneva kunstiga, kuid pärast aastavahetust jääb keskus kaheks nädalaks suletuks ning töötajad on kollektiivpuhkusel.

Täna ja homme saab veel vaadata nelja ruumi täitvat keraamikanäitust «Savi mitu nägu». Kuus kunstnikku – Urmas Bereczki, Pille Kaleviste, Karin Kalman, Lauri Kilusk, Urmas Puhkan ja Kärt Seppel – on mitmesuguseid tehnikaid, materjale ja võtteid kasutades andnud savile oma isikupärase näo.

Urmas Bereczki abstraktsed vormid on valminud viimasel viiel aastal kõrgkuumussavidest, mis on põletatud osalt elektri- ja osalt puupõletusahjus. Mustast savist valminud tööd meenutavad oma orgaaniliste vormide ja iidsete tsivilisatsioonide vormikeelt imiteerivate kontuuridega inimkujusid. Heledal taustal üksteise kõrval seisvate tumedate kujude vahele jääv tühi ruum moodustab omakorda abstraktseid kujusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles