Kas riigil jätkub maksude kogumiseks raha?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AASTA JOOKSUL pingutas maksuamet päris tublisti, teavitamaks umbes 60 000 inimest, et nende tulumaksu arvestus on olnud selline, et suure tõenäosusega peavad nad kevadel riigile raha juurde maksma. See on siis 2018. aastast alanud astmelise tulumaksu (juriidiliselt korrektne olles ei tohi seda muidugi astmeliseks tulumaksuks nimetada) tagajärg. Eelmainitutest vähem kui 20 000 inimest peavad juurde maksma üle 100 euro, ülejäänud vähem. Riigile vähem tasutud tulumaksu kogusumma oli novembris 8,7 miljonit eurot.

Aasta viimastel päevadel andis maksuamet teada sedagi, et neid inimesi, keda veebruaris-märtsis ootab enam makstud tulumaksu tagastamine, on pool miljonit ning kogusumma on üle 100 miljoni euro. See on meeletu hulk raha ja veel meeletum hulk tööd, et seda raha tagastada. Kevadel on näha, kuidas riik selle koormaga hakkama saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles