Viljandi ilutulestik tuleb võimsam kui kunagi varem (2)

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aastavahetuse ilutulestik Viljandis.
Eelmise aastavahetuse ilutulestik Viljandis. Foto: Marko Saarm

Uusaastaööl lennutatakse Viljandis taevasse 8000 eurot maksev ilutulestik, mis kestab ligi seitse minutit. Suurema osa ilutulestiku maksumusest tasuvad 31 kohalikku ettevõtet. Viljandi linnavalitsuse panus on 1500 eurot.

Uusaastaööl lennutatakse Viljandis taevasse 8000 eurot maksev ilutulestik, mis kestab ligi seitse minutit. Suurema osa ilutulestiku maksumusest tasub 31 kohalikku ettevõtet. Viljandi linnavalitsuse panus on 1500 eurot.

Linnapea Madis Timpson tänab kõiki ettevõtteid, kes ilutulestikku toetavad, ja kutsub inimesi aastavahetusel linnas pakutavast saluudist osa saama.

«Tänu ettevõtjate panusele saab Viljandis näha kõigi aegade suurimat ilutulestikku. Ootame kõiki bussijaama platsile ja selle ümbrusesse, kus tulemängu on kõige parem vaadata,» ütles linnapea.

Nagu varasematel aastatel lastakse ka tänavu Viljandis saluut taevasse vana bussipargi territooriumilt. Seda on kõige parem jälgida bussijaama parklast ja bussipargi kvartalit ümbritsevatelt Uku, Savi ja Jakobsoni tänavalt.

Tulevärgi korraldab Viljandis tegutsev Arnika ilutulestikukeskus. Selle juht Eduard Tani ütles, et parima vaatekoha leidmiseks tasub jälgida tuule suunda. «Seistes ilutulestikust allatuult, võib sellega kaasa tulla vähesel määral suitsu ja tahma,» ütles Tani. Saluut kestab tema sõnul ligi seitse minutit ja varasemate aastatega võrreldes lastakse tulevärki laiemalt alalt.

Lisaks soovis Eduard Tani kõigile ise ilutulestiku laskjatele südamele panna, et nad jälgiksid ohutusnõudeid ja kindlustaksid laskekoha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles