Kuuski käiakse turult otsimas ka jõululaupäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ervin Kiigemägi koos tütre Kadi ja tolle lastega ostis Rohekalda aiandilt kauni jõulukuuse.
Ervin Kiigemägi koos tütre Kadi ja tolle lastega ostis Rohekalda aiandilt kauni jõulukuuse. Foto: Elmo Riig

Viljandi turul võis pühapäeva lõuna ajal siin-seal märgata ka kuusemüüjaid. Nii mõnelgi oli enamik kaubast juba eelmistel päevadel ära ostetud.

Aiandikuuski müüs ainsana Rohekalda aiand, ülejäänute puud pärinesid kas metsast või põldudelt. Lisaks sellele võis näha 10-euroseid isetehtud kuusepärgi.

Heinar Kasvo kauples turu parklas kuuskedega kolmandat päeva. Puud olid maha võetud Vastemõisast põllult, kus neil oli olnud kasvamiseks palju valgust ja ruumi. Nagu Kasvo ütles, on ta müügiga rahul. Laupäeval olid temalt kõik kuused juba enne lõunat ära ostetud. Tema sõnutsi on müügil ainult kõige kaunimad värsked puud, mis on maha saetud üks päev varem. «Võtan vähem puid, aga ilusaid ja tean, et saan neist lahti. Mul on ka oma kindel klientuur välja kujunenud.»

Kasvolt sai kuusepuu kätte 10–15 euroga.

Suurt hulka kuuski võis näha turuplatsi tagaosas. Siim Värkma, kes oli kohal olnud ka laupäeval, ütles, et müük on veel kesine ja rahvas on kuskil ära, aga varem, detsembri alguses või keskpaigas, pole ka mõtet kuuski müüma tulla. "Inimesed ostavad jõulupuu viimasel hetkel ja 24-ndal peaks müük parem olema."

Viljar Pärkmal oli peale kuuskede müügiks kaasa võetud üksik mänd – eelmisel aastal oli talt seda küsitud. Pärkma nentis, et pühapäev on temal vaikne olnud, sest ümberringi on palju müüjaid. Samas ta ei muretsenud, sest plaanib ka jõululaupäeval turule tulla. "Siis läheb ükskõik milline puu loosi. Aastaid tagasi olin Maksimarketi juures. Mul oli teiste seas pikk kõver kuusk ja arvasin, et sellest ma küll lahti ei saa. Siis aga tulid sellised boheemlased, kes ütlesid, et täpselt sellist kõverat puud neil vaja ongi."

Pahuverest toodud kuused maksid 10–20 eurot, surnuaiakuused olid müügil kahe euroga.

Parasjagu oli Rohekalda aiandi kuuske ostmas Ervin Kiigemägi koos tütre Kadi Kiigemäe ja tolle lastega. Kadi Kiigemägi ütles, et nemad ostavad kuuse alati vahetult enne jõule. Muidu käivad nad seda ise metsas otsimas, aga seekord ostavad. Ilusa kahara kuuse said nad kätte 20 euro eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles