Lasterikaste perede liit läkitab presidendile suure laevakujulise kaardi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heade soovide ja mõtetega laev saadetakse presidendile.
Heade soovide ja mõtetega laev saadetakse presidendile. Foto: Elmo Riig

Laupäeva pärastlõunal kogunes Ugalasse mitusada lasterikaste perede liidu liiget, et vaadata etendust, kirjutada jõulukaardile häid soove ja saada kingitusi.

Jõulude puhul tuli kokku ligi 500 Eesti lasterikaste perede liidu liiget Viljandi-, Järva-, Valga- ja Jõgevamaalt. Muu hulgas vaadati lastelavastust "Kohtume kell 8 Noa laeval", tehti fotonurgas pilte ja käidi kohvikus jäätisekokteili joomas. Lisaks sellele korraldasid Ugala teatri näitlejad väikeses saalis töötoa, kus näitasid lastele vahvate mängude kaudu, mida tähendab olla näitleja.

Enne etendust said kõik lapsed suurele paberist laevale häid soove ja mõtteid kirjutada. Lasterikaste perede liidu president Aage Õunap rääkis, et idee teha hiiglaslik kokkuvolditav paberlaev tuli Ugalalt. Teatri korraldusjuht Heigo Teder ütles, et niisugune kaart kannab edasi tänavuse jõululavastuse mõtet, et alati tuleb kokku hoida ja üksteisest hoolida. Pärast üritust oli plaanis laevakujuline kaart presidendi kantseleisse saata.

Etenduse järel said pered lugeda jõuluvanale salmi ning iga üritusel osaleja sai ettevõttelt Wendre pehme padja. "See on selleks, et ennast uuel aastal välja puhata ja öösel häid mõtteid koguda," nentis Õunap.

Ta rääkis, et Eesti lasterikaste perede liitu kuulub 20 organisatsiooni, kes korraldavad eri vormis kokkusaamisi alates teatriskäigust ja lõpetades jõulumaale sõitmisega. Samuti on kujunenud traditsiooniks, et aasta lõpus jõulude paiku saavad pered ühel suurel üritusel kokku. Sellise ürituse peamine väärtus on Õunapi sõnul see, et kogu pere saab koos olla. "Kui perel on endal natuke vähem pealehakkamist, et koos välja minna, siis nüüd on tore võimalus teha seda organisatsiooni algatusel."

Veel on oluline see, et üritus on tunduvalt taskukohasem kui muidu – on ju teatriskäik näiteks kuueliikmelisele perele märkimisväärne väljaminek. "Oleme väga palju pingutanud selle nimel, et see üritus oleks peredele võimalikult soodne," lausus Õunap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles