Galerii. Jõululaadalt leiab endale kingi igaüks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõululaadal Viljandi spordihoones oli müügil suures valikus kaupa.
Jõululaadal Viljandi spordihoones oli müügil suures valikus kaupa. Foto: Elmo Riig

Juba kolmandat päeva Viljandi spordihoones kestval suurel jõululaadal käib vilgas kauplemine käsitöö, talutoodete ja palju muuga.

Laada korraldaja Tiit Kalmeti hinnangul on kohal 40-50 kauplejat. Müügil võis näha väga suurt valikut kaupa. Lettidel oli CD-sid, vaipu, jõulutulesid, plastmänguasju, potitaimi, ehteid, riideid, jalanõusid ja palju muud. Rohkesti oli ka toidukraami. Siin-seal müüdi ravimteesegusid, astelpajumoosi, õunu, pähkleid ja naturaalseid komme.

Teiste seas võis märgata mitut ettevõtet, kes pakkusid puhastusvahendeid, millega saab muu hulgas ka prilliklaasid puhtaks. Sakala reporteril ja fotograafil puhastas prillid ära lausa kolm müüjat. Andres Kumel, kes müütas Ameerikast pärit looduslikku puhastusvahendit, oli kohal esimest päeva ning ütles, et inimesed tunnevad tema kauba vastu väga suurt huvi. Nii mõnedki olid endale juba soetanud puhastusvahendi koos lapiga.

Kauplejad tõdesid, et müük edeneb hästi. Martin Laansalu, kes müüs teesegusid, ütles, et temal on juba peaaegu kogu kraam otsas. Kõige rohkem oli talt ostetud mündist vaarika- ja pohlateesegu. Laansalu nentis, et esimene laadapäev oli temal olnud nigelam, kuid väga hästi oli läinud kõrvaloleval villamüüjal. Järgmisel päeval läks aga just temal paremini. "Eri päevadel käivad erinevad kliendid. Neljapäeval maksti ainult viie- ja kümneeurostega, kuid eile tuli kogu aeg viiekümnesi lahti vahetada."

Kadi Soosaar müüs küünlaid, ehteid ja helkureid. Tema letil oli kõik oma kätega tehtud. Nagu ta rääkis, valmistab ta ehteid hobi korras ning see on talle müüjana teine laat. "Kuigi alati saaks paremini, olen müügiga üsna rahul."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles