Loomade varjupaik saab jõulude eel rohkesti annetusi ja külas käib palju õpilasi

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulude ajal käib varjupaigas külas palju lapsi, kes saavad nii koerte kui kassidega tegelda.
Jõulude ajal käib varjupaigas külas palju lapsi, kes saavad nii koerte kui kassidega tegelda. Foto: Marko Saarm

Loomade varjupaik vajab aasta läbi erinevaid asju, et igapäevaelu seal mugavamalt sujuks. Kõige rohkem uurivad inimesed aga just jõulude ajal, mida varjupaik parasjagu tahab. 

Viljandi loomade varjupaiga juhataja Siiri Mängli ütles, et kõige rohkem abi oleks praegu kasside ja koerte konservidest, kasside kuivtoidust ja koristamistarvikutest. Viimati nimetatu tuleb Mängli sõnutsi inimestele tihti üllatusena. "Meil kulub väga suures koguses prügikotte, majapidamispaberit, kilekindaid ja kilesusse," täpsustas ta.

Ühe annetamise viisina on varjupaik pakkunud lasterühmadele võimalust soetada oma koostööpartneri Männimäe loomakliiniku kinkekaarte veterinaarkulude katmiseks. "Kõiki neid võimalusi on kasutanud meie varjupaika külastades loomadele head teha soovinud," ütles Mängli. Ta lisas, et rahalisi annetusi tehakse varjupaigale harva.

Iga aasta jõulude ajal käib varjupaigas palju lasterühmi, et loomadega aega veeta. Suurimas grupis, mille varjupaik vastu on võtnud, oli 56 last. Mängli kirjeldas, et esmalt antakse lastele koolitus, kus räägitakse, mis koht on varjupaik, mis loomad seal on, kuidas nad sinna satuvad ja mis neist edasi saab. Seejärel näidatakse neile varjupaiga ruume.

"Kassitoas saavad kõik soovijad loomadega mängida. Seejärel näidatakse koerte sisebokse ja ka neid koeri, kes õues on. Igas ruumis räägime loomade kohta varjupaika jõudmise lugusid." Samuti näidatakse lastele täisvarustuses loomapüüdja bussi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles