Filmiarvustus. Meeldivalt kumerate vormidega klišee

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Lopez (vasakul) ja Vanessa Hudgens mängivad filmis ema ja tütart. Väljanägemise põhjal võiksid nad seda vabalt ka päriselus olla.
Jennifer Lopez (vasakul) ja Vanessa Hudgens mängivad filmis ema ja tütart. Väljanägemise põhjal võiksid nad seda vabalt ka päriselus olla. Foto: Forum Cinemas

Romantiline komöödia on filmižanr, milles uuendusi juba naljalt läbi ei suru. Reeglid on paigas ja iga järgmise linateosega aina sügavamale kivisse raiutud. Praegu kinodes jooksev "Teine võimalus" ("Second Act") on selle värvikas tõendus.

Stoori on iseenesest armas ja annab vaatajale mõista, et kui ikka midagi väga tahta, siis see ka õnnestub. Jah, reaalsus nii roosiline pole, aga romantiline komöödia on. "Teine võimalus" on ikka kohe nii õide löödud, et võtab kergelt pea ringi käima.

Milles siis kühvel? On üks kumerate vormidega ning üle keskmise atsakas keskealine naine Maya (Jennifer Lopez), kes muudkui tööd teha rabab. Aga kuna omal ajal jäi haridus omandamata, on karjääriredel madal kui kulunud jalgadega taburet. Võltsitud CV-ga õnnestub daamil end kosmeetikaga tegeleva suurfirma tippu sebida. Siis tuleb glamuur ja võistlemine ja ärapanemine ja valede võrgu punumine ja ... Igatahes enne, kui kõik korraks kolinal kokku jookseb, suudab Lopezi kehastatav vahva milf isegi miskise ökomöksi välja mõelda. Loo moraal on mõistagi see, et tuleb endaks jääda, südame häält kuulata, ligimestest hoolida ja sirgel seljal elu ohjad ende kätte haarata. Kindlasti midagi veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles