Kösti ristmiku lambikuusk on sotsiaalmeedias pälvinud sadade inimeste heakskiidu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kösti lambipuu tuledesäras.
Kösti lambipuu tuledesäras. Foto: Elmo Riig

Viljandi linna äärde Kösti ristmikule neljapäeval püstitatud tänavalampidest ehitatud jõulukuusk on saanud sotsiaalmeedias viljandlastelt hulgaliselt kiidusõnu. Hulk linlasi on käinud õhtu jooksul uut kunstiteost pildistamas ning sajad linlased on valguspuud kiitnud.

„Super,“ „Väga kihvt,“ „Igavesti tore mõte,“ „Vapustavalt ilus,“ on tihti esinevad kommentaarid, mida uue kuuse nägijad on piltide juurde lisanud.

Mõned kommentaarid võrdlevad 77 vanast tänavalambist tehtud kaheksa meetrit kõrget valguslahendust lausa Eesti maailmakuulsaks teinud Rakvere varasemate jõulukuuskedega. „Viljandi on uus Rakvere,“ kiitis üks inimene. „Sellel aastal on Rakverele ära tehtud,“ lisas teine.

Rakveres tänavu sellele linnale omaseks saanud erilist jõuluinstallatsiooni ei ole.

Kiidetakse ka autoreid ehk Viljandi Veevärgi juhti Toomas Porrot ning kuuse kokkupanijaid osaühingust DAG Reklaam. „Tunnustust väärt kunstiteos,“ arvas üks, „Aplaus autorile ja teostajale,“ lisas teine.

77 tänavalampi, mis valgustasid 40 aastat Viljandi tänavaid, koguti aasta lõpuks kokku ja seati Kösti ristmikule kaheksa meetri kõrguseks valguskuuseks.

«Mõtlesime, et lõppev aasta oli Viljandi tänavavalgustusele märgilise tähendusega,» rääkis Viljandi Veevärgi juhataja Toomas Porro, viidates kogu aasta teise poole kestnud suurele ümberehitusele, mille käigus vahetati linnas välja ligi 600 tänavalampi. Vanad naatriumlambid asendati tänapäevaste leedvalgustitega.

Et lampidest jõulukuuse kokkuseadmine oli pikk ja vaevaline töö, jääb valguskuusk Kösti ristmikule tõenäoliselt pikemaks ajaks kui pelgalt jõulude ja uue aasta perioodiks. Porro sõnul on plaanis valguskuuske kasutada ka järgmistel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles