Juhtkiri. Hea elu märk

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Eesti praegused seadused kohustavad riigipühadel töötatud aja eest maksma kahekordset tasu, kuid see ei muuda jõulude ajal ametis olemist ihaldusväärseks võimaluseks, mille pärast asutustes konkureeritaks. Loomulikult leidub inimesi, kes suhtuvad kas või jõululaupäeva õhtul töötamisse vähemalt neutraalselt. Selle põhjused võivad olla väga erinevad, alustades usulistest ning lõpetades isikliku eluga. Ent üldjuhul on nii, et kui keegi on ise valmis jõulupühadel tööd tegema, antakse talle see võimalus hetkega, sest enamik inimesi jääb sellest suurima heameelega kõrvale, olgu topelttasu või mitte.

Ilma töötegijateta ei saa muidugi ühegi püha ajal ja see on väga kena, kui inimesed suudavad jõuluõhtul kodus näiteks valves olevaid politseinikke, päästjaid ja arste meeles pidada. Seevastu paljud teeninduskohad ei pea iga päev ja ööpäev läbi lahti olema. See on valiku küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles