Põnev hobi viis viljandlase parimate vääriskivilihvijate sekka

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandist pärit Sander Priksil on omapärane hobi, millest tema sõnul paljud tuttavad ei teagi. Nimelt lihvib ta vääriskive.
Viljandist pärit Sander Priksil on omapärane hobi, millest tema sõnul paljud tuttavad ei teagi. Nimelt lihvib ta vääriskive. Foto: Erakogu

Viljandist pärit Sander Priksil on põnev hobi: tavapärase kodukontori asemel leiab tema töönurgast lihvimismasina koos vääriskividega. Justkui põnevast hobist veel vähe, on Sander Priks tõenäoliselt esimese eestlasena saatnud oma töid ka laia maailma võistlustele, pürgides oma klassis viie parema vääriskivilihvija sekka.

Sander Priks, teil on omapärane hobi. Kuidas te selleni jõudsite?

Sain selle pisiku külge kunagi lapsena, kui isa töö juures aega veetsin. Isa oli kullassepp. Mind on alati huvitanud, kuidas midagi tehakse. Mõne aasta eest ühel suveõhtul guugeldasin, kuidas vääriskivisid tehakse. Mul polnud õrna aimugi, kas neid lihvitakse või mitte. Selgus, et tõesõna neid lihvitakse ja ma armusin esimesest silmapilgust sellesse maailma. Järgmise päeva lõunaks olin endale lihvimismasina ära tellinud. Sealt see hakkas. Nüüd käin ise Bangkokis oma kivisid välja valimas. Sealjuures ei tea väga paljud mu tuttavad seniajani, et mul selline hobi on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles