Samm lähemale teisaldatavatele kiiruskaameratele

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikus võivad lisaks külmkappe meenutavatele statsionaarsetele kaameratele kiirust mõõta ka statiividel teisaldatavad fotosilmad.
Tulevikus võivad lisaks külmkappe meenutavatele statsionaarsetele kaameratele kiirust mõõta ka statiividel teisaldatavad fotosilmad. Foto: Mailiis Ollino

Riigikogu majanduskomisjon arutas teisipäevasel istungil eelnõu, mis võimaldab kasutusele võtta mobiilsed kiiruskaamerad. Majanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri sõnul on kiiruskaameratel ennetav mõju.

"Kiiruskaamerad aitavad ohtlikel teelõikudel sõidukite kiiruse lubatu piiridesse viia. Et kaamerad rahustavad liiklust, vähendavad need õnnetuste arvu ja muudavad liikluse turvalisemaks," lausus Sester. "Seepärast peab komisjon oluliseks, et kiirust saaks mõõta peale käsikaamera ja statsionaarse kaamera ka teisaldatava kaameraga."

Istungil toodi välja, et kavas on soetada kaheksa statiivile paigaldatavat kiiruskaamerat, mille asukohast annab teada hoiatusmärk. Mobiilne süsteem ei ole seotud kindla asukohaga, mis võimaldab järelevalvet teha nii linnatänavatel kui ka kõrvalteedel. Teisaldatavate kiiruskaamerate eelis politsei füüsilise järelevalve ja statsionaarsete kiiruskaamerate ees on see, et neid saab paigaldada kohtadesse, kus kiiruseületajate arv on suur, kuid tavapäraselt kiirust mõõta ja sõidukeid peatada raske.

Istungil osalesid siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna juhataja Veiko Kommusaar ning eelnõu algataja esindaja Hardi Volmer.

Majanduskomisjon otsustas saata õiguskomisjoni algatatud liiklusseaduse muutmise seaduse eelnõu riigikogu täiskogu istungile esimesele lugemisele tuleva aasta 17. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles