Ugalas otsitakse surmkindlaid asju

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga prooviperiood algab prooviruumi laua taga tekstiraamatuid lapates. Ei ole pääsu ka surmkindlate asjade otsijail.
Iga prooviperiood algab prooviruumi laua taga tekstiraamatuid lapates. Ei ole pääsu ka surmkindlate asjade otsijail. Foto: Heigo Teder

Ugala teatris algasid Andres Noormetsa veebruaris lavale jõudva lavastuse "Surmkindlad asjad siin elus" proovid. Austraalia näitekirjaniku Andrew Bovelli näidend jutustab hingemineva loo neljast täiskasvanud õest ja vennast, kes otsivad iseennast ja oma kohta siin elus. Mängivad Vilma Luik, Andres Tabun, Marika Palm, Kadri Lepp, Aarne Soro ja Rait Õunapuu.

Bob ja Fran on terve oma elu laste ja perekonna nimel tööd rabanud. Nüüd, kui nende neli last on suured, oleks justkui aeg puhata ja elu nautida, kuid ema ja isa rollist pensionile minna ei saa. Nende vanem tütar Pip teeb karjääri haridusvaldkonnas, tal on kaks tütart ja armastav abikaasa, kuid ta ei ole õnnelik. IT-spetsialistist Mark on ootamatult oma pikaaegsest elukaaslasest lahku läinud, kuid vanematel pole aimugi, mispärast. Rahamaailmas töötav Ben kulutab järjest kasvavat sissetulekut vanematele kalleid, kuid tarbetuid kingitusi tehes. Pere jumaldatud pesamuna Rosie on õpingutest aja maha võtnud ning pole veel üldse kindel, mida ta oma eluga pihta tahab hakata. Kuidas langetada olulisi otsuseid, kui sinu enda väärtushinnangud ja lootused põrkuvad ühtäkki vanemate ootuste ja lootustega? Kas vanemad võivad oma lapsi liiga palju armastada?

Näidendi tõlkisid Liis Aedmaa ja Laura Kalle, kunstnikutöö teeb Andres Noormets ja kostüümid loob Maarja Viiding. Muusika autor on Hans Noormets ning valguskunstnik Villu Konrad.

"Surmkindlad asjad siin elus" esietendub Ugala teatri väikeses saalis 16. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles