Punakuub peab jagama nii kinke kui psühholoogiat

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jass ja Aarne. Aarne ja Jass. Võta nüüd kinni, kes on kes?
Jass ja Aarne. Aarne ja Jass. Võta nüüd kinni, kes on kes? Foto: Elmo Riig

Valjuhäälne ja lausa häirivalt reipa olemisega Aarne Pärn on elu jooksul pidanud väga erinevaid ameteid alates traktoristist kuni metsaärikani välja. Ent üks mis kindel: selle mehemüraka rinnus tuksub lahke organisaatori süda. Nii tõstab ta iga aasta lõpul kapist välja uhke kostüümi ja sulandub kingivedajate sõbralikku peresse. Temast saab jõulumees Jass.

Kui Aarne Pärn oli teise klassi õpilane, kolis ta Holstresse. Sinna on ta jäänud tänaseni ning sealsamas elavad nüüd ka tema lapsed ja lapselapsed.

«Mu vanemad olid nii-öelda kolhoosnikud: isa oli autojuht, ema töötas laudas. Elasime küll esiti korteris, aga maja otsas oli lauda moodi uberik, kus sai jäneseid peetud ja kuhu paar vasikatki sisse mahtus,» meenutab Pärn ning lisab, et on kogu elu tahtnud tulemusi saavutada headuse abil. «Mulle meeldis õppida ja meeldis ka sporti teha. Võrkpall, laskmine, male, kabe ... Olen vedanud koolipidusid, diskoripuldi taga istunud ja kooliraadios toimetanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles