Muuseum talletas tükikese Viljandi ajalugu kaante vahele (1)

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel esitletakse Viljandi muuseumis tükikest kaante vahele talletatud ajalugu.
Reedel esitletakse Viljandi muuseumis tükikest kaante vahele talletatud ajalugu. Foto: Viljandi muuseum

Reedel, 21. detsembril kell 13 esitleb Viljandi muuseum näitusemajas oma toimetiste sarja seitsmendat väljaannet "Viljandi 1918–2018 sõnas ja pildis. I osa. Eesti Vabariik ja okupatsioonid 1918–1987". Järjekorras üheksateistkümnes muuseumi jätkväljaanne on pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale.

Raamat annab kronoloogilise ülevaate Viljandi ajaloost alates Eesti Vabariigi loomisest kuni Nõukogude võimu lagunemise alguseni. Samuti on selles lühikokkuvõte linna varasemast ajaloost. Raamat lõpeb kasutatud kirjanduse, saja aasta vältel linna juhtinud inimeste ja Viljandi sõpruslinnade loeteluga.

Raamatu teksti on kirjutanud muuseumi teadusdirektor Ain-Andris Vislapuu, fotovaliku ja küljenduse teinud tehnikaspetsialist Herki Helves ning fotokogu kuraator Tiina Parre aidanud fotode leidmisel.

Raamatu 256 leheküljel leiduvad enam kui 600 fotot on pärit Viljandi muuseumi, rahvusarhiivi filmiarhiivi, ajalehe Sakala ning Eesti teatri- ja muusikamuuseumi fotokogust ning Ado Tomsoni ja Aleks Kivinuki erakollektsioonist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles