Lõunasöögi pakkuja tegi vähekindlustatud perede lastele jõulude eel rõõmu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piparkoogid.
Piparkoogid. Foto: Sander Ilvest

Viljandi koolides ja lasteaedades toitlustust pakkuv aktsiaselts Baltic Restaurants Estonia rõõmustas Viljandi vähekindlustatud perede lapsi kingituste ja õpitubadega ning kattis neile jõululaua.

Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson meenutas firma pressiteate vahendusel, et viis aastat tagasi otsustati ettevõttes firmakinkide tegemisest loobuda ning seni meenetele ja kaartidele kulunud raha eest tuua jõulurõõmu neile, kellel selleks võimalusi napib. Läheneva jõuluaja eel ühendas kaubamärki Daily kasutav ettevõte jõud Viljandi linnavalitsuse sotsiaalametiga ning reedel oli Viljandi gümnaasiumis heategevuslik jõulupidu vähekindlustatud perede lastele.

Daily töötajate juhendamisel sai 40 last osaleda jõulukinkide valmistamise õpitubades. Lapsed õppisid piparkooke kaunistama ning küünlaid, kaarte ja huulepalsamit valmistama. Tegevusrohke päev kulmineerus rikkalikult kaetud traditsioonilise jõululaua ning lastele kingituste jagamisega.

"Jõuludel on eriline tähendus just lastele ja seepärast oli meie eesmärk tuua pühaderõõmu nende perede lastele, kes majanduslikel põhjustel jõulusaginast ja andmisrõõmust muidu ilma jääksid," ütles Endrikson.

Daily esindaja kutsub läheneva jõuluaja ootuses ettevõtteid ja eraisikuid rohkem teisi inimesi märkama ning üha suureneva tarbimise asemel nii firmakingitustele kuluvat raha kui ka lihtsalt aega hoopis heategevusse suunama. Abivajajateni jõudmiseks soovitab Tiiu Endrikson võtta ühendust omavalitsuse sotsiaaltöötaja või lastekaitse spetsialistiga, kes aitab tagada heateo õigete inimesteni jõudmise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles