Viljandimaale tuli kolm aumärki

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Tomp
Ants Tomp Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Peaminister Andrus Ansip ja siseminister Ken-Marti Vaher andsid eile Stenbocki majas kodanikupäeva aumärgi 17 tegusale inimesele, kelle hulgas oli kolm viljandimaalast.

Viljandimaalt pälvisid aumärgi teenekas pedagoog Ants Tomp, ajaloolane ja kaitseliitlane Priit Silla ning mittetulundusühingu Karksi Kultuuriselts juhatuse esimees Anne Kaljumäe.

«See, et 17 aumärgist tuli kolm Viljandimaale, on meie maakonnale suur tunnustus,» kinnitas Viljandi maavanem Lembit Kruuse. «See näitab, et meie kodanike aktiivsus on väärinud kõrgemat heakskiitu.»

Viljandi maavanema soovitusega esitati kodanikupäeva aumärgi saamiseks komisjonile pikaaegne õpetaja, praegune pensionär Ants Tomp.

«Ants Tomp on tõeline maa sool — ta on töötanud 50 aastat koolijuhataja ja õpetajana ning selle kõrvalt olnud kohaliku elu eestvedaja nii Kärstnas kui Tuhalaanes,» seisab teeneka mehe iseloomustuses. «Ants on kohaliku spordi- ja muusikaelu võtmeisik ning lisaks vabatahtlik giid, keda oodatakse ja hinnatakse.»

Mittetulundusühingu Karksi Kultuuriselts juhatuse esimehe Anne Kaljumäe kohta kirjutas komisjonile soovituse Karksi vallavalitsus.

Selles seisab, et Anne Kaljumäe asutas esimese avaliku internetipunkti Lõuna-Viljandimaal. «Ta juhib seitsmendat aastat Karksi valla kodanikuühenduste ümarlaua tööd. Seal on arutatud ka Eesti kodanikuühiskonna arengu kontseptsiooni. Anne eestvedamisel tähistatakse Karksis kodanikupäeva konverentsiga, mis on saanud ilusaks traditsiooniks,» kõlas kokkuvõttes, mis loeti ette aumärgi kätteandmise eel.

Priit Silla kandidatuuri seadis aumärgi saamiseks üles Tarvastu vallavalitsus, kirjutades, et Priit Silla on õpetaja ja Kaitseliidu Noorte Kotkaste instruktor, kelle algatusel on püstitatud hulk mälestuskive. Ta on mitme Kaitseliidust, muinsuskaitsest ja Vabadussõjast pajatava raamatu autor ning ajaloolisi lahinguid meenutavate lahingumängude korraldaja. Näiteks Kärstnas on lahingumänge korraldatud juba 16 aastat.

Et 26. novembril tähistatav kodanikupäev langes tänavu laupäevale, oodati tunnustatuid aumärki kätte saama eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles