David Beckham ostis Leiest endale sauna (4)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham tänas selle fotoga Leie külas tegutsevaid iglusaunade valmistajaid.
David Beckham tänas selle fotoga Leie külas tegutsevaid iglusaunade valmistajaid. Foto: Kuvatõmmis

Eelmisel kümnendil maailma parimate jalgpallurite hulka kuulunud endine Inglismaa koondise kapten David Beckham ostis endale iglusauna, mis on valmistatud Leies asuvas tehases.

Beckham jagas sotsiaalmeedias postitust, tänades eestlaste firmat Iglucraft, kes valmistab saunu ja maju käsitööna.

Septembris rääkis Iglucrafti esindaja Priit Kallas Kanal 2 saates «Hommik!», kuidas tema klientideks said nii Beckham kui filmirežissöör Guy Ritchie.

«Tegime Inglismaale ühe kampaania, mis oli sihitud samasse piirkonda, kus ta elas. Ta ise ütles hiljem, et istus koos Davidiga kodu trepil, näppis oma telefoni ja leidis selle sealt,» selgitas Kallas. «Proovisime seda võtta nii, et see on tellija nagu tellija ikka. Väike elevus käis muidugi läbi,» lisas ta.

Viljandi vallas asuvas pisikeses Leie külas valmistatavaid iglumaju ja -saunu müüakse üle kogu maailma. Muu hulgas võib neid leida Jaapanist ja Šotimaalt müütilise Loch Nessi järve kaldalt. Iglusaunade ja -majade taga on osaühing Creative Woodworks, mida veavad alates 2014. aastast vana kolhoositöökoja ruumides Priit Kallas ja Siim Enders.

Esimese maja ehitamine oli Priit Kallase sõnul tõeline leiutamine. «Korralik peavalu, võib öelda.» Selle mudeliga mindi aga Saksamaale. «Seal toimus üks kallimaid messe, kus oleme käinud, ja läksime sinna sisuliselt tootega, mis polnud veel valmiski.»

Iglumaja esitlemise järel said Kallas ja Enders aga taas positiivset tagasisidet ning see andis neile kindlust, et nad ajavad õiget asja. Lisaks headele hinnangutele said ettevõtjad ülevaate toote puudustest ning ühtlasi loksus paika hinnaklass.

Nii et alates 2016. aastast võeti saunadele punti iglumajad ja arendati välja Igluhut.

2018. aasta alguseks oli firma välja töötanud neli standardset iglumajamudelit. Kõige pisem iglumaja on ligi 7,5-ruutmeetrine ja maksab 17 900 eurot. Sellest võib leida köögi üheskoos elutoaga, mille saab kerge vaevaga muuta magamistoaks. Teisele mudelile on lisatud eraldi magamistuba ning majake mahutab neli inimest. Selle hind on 22 900 eurot.

Kolmandas mudelis on peale eelmainitud ruumide dušinurgaga pesuruum ning selle soetamiseks tuleb kukrut kergendada 25 900 euro võrra. Kui soovid on veelgi suuremad, tasub piiluda neljanda, 34 900 eurot maksva mudeli poole. Selles on kõige eelloetletu kõrval veel üks lisaruum.

Iglumajad ja -saunad pannakse kokku Leie külas tehases ning sealt sõidutatakse need mööda maad või läbi õhu kohale. «Iglu viiakse kohale reka, lennuki või helikopteriga,» tähendas Priit Kallas. «Rekaga veo puhul on miinuseks see, et sisuliselt veame õhku. Samas saab niimoodi kindel olla, et toode on täpselt selline, nagu olema peab.»

Kõige kaugema punktina on iglumaju müüdud Jaapanisse. Iglumajad ja -saunad on lennanud helikopteriga Alpide kohal, aga neid võib leida ka Amsterdamist luksusvillade rajoonist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles