PÄEVAKOMMENTAAR. Ujula riigihange või juriidiliselt korrektne kutse läbirääkimiste laua taha (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm

Viljandi linna ja valla ujulateenuse ostmise riigihange on tegelikult siinsete poliitikute juriidiliselt korrektne läbirääkimiskutse Virumaa ettevõtjatele. Kui üldjuhul otsitakse riigihankega odavaimat lahendust ja mõnel korral püütakse seejuures leida ka parimat, siis praegusel juhul pole ujula riigihange ei üht ega teist. Linna ja valla poliitikud teavad väga täpselt, mida nad tahavad, ainult, et seadus ei luba neil seda otse küsima minna ning riigihanke korraldamine on möödapääsmatu samm.

See peab olema küll suuremat sorti ime, kui nende reeglite juures, mis kirja on pandud, leiduks lisaks Rakvere Aqva Spaa arendajatele veel keegi, kes saab või tahab oma pakkumist teha. Piirangud asukoha, spetsiifiliste kogemuste ja käibe osas on sedavõrd kitsendavad, et tegelikult võinuks reeglites olla kirjas isegi linna nimi, kust käive ja kogemus pärit on.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles