Gümnasistid kauplevad huulepulkade ja söödavate pusledega

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasium
Viljandi gümnaasium Foto: Elmo Riig

Viljandi gümnaasiumi ajaleht Inter Nos tutvustab oma veebilehel koolis tegutsevaid õpilasfirmasid ja nende uudistooteid. Selgub, et õpilased valmistavad müügiks nii puidust kelli ja kitarrimänguks vajalikke medikaid kui ka huulepulki, juuksemaske ning söödavaid puslesid.

Idee teha looduslikke huulepulki tuli õpilasfirma La’Bio asutamise taga olevatel neidudel sellest, et poest ostetud tooted tegid neile rohkem kahju kui kasu. Huulepulki on kolme tüüpi. KissmEst on maasika-, LavEst lavendli- ning PlumpEst piparmündilõhnaline. Jõulude jaoks on otsustatud toota ka uut toodet nimega WarmEst, mis on kaneeliga ning annab mõnusa jõulutunde.

Õpilasfirma Woodsono valmistab ja müüb puidust kitarrimedikaid, mis on suuremad ning paksemad kui tavalised plastmassist mänguvahendid. Idee tuli Woodsono tegevjuhilt, kes tahtis leida paremat alternatiivi tavalisele medikale, mis pika mängimise järel kippus käest lendama.

Õpilasfirma Remesla toodab puidust alusel kellasid, mille peale on naela ja lõngaga tehtud mitmesuguseid pilte. Kõik kellad on tehtud käsitsi ja ainulaadsed.

Õpilasfirma Susle küpsetab söödavaid puslesid ehk suslesid. Susled koosnevad käsitööküpsistest ja söödavast vahvlipaberist. Neid kahte kokku pannes saab tulemuseks maitsva ja lõbusa toote.

Õpilasfirma Zofewa toodab looduslikke juuksemaske, mille erinevad koostisosad sisaldavad suures koguses D-vitamiini. See muudab juuksed pehmeks ja aitab vähendada väljalangemist.

Lähemalt saab kõigist toodetest lugeda Viljandi gümnaasiumi ajalehest Inter Nos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles