Remont spordihoones – päästjad nõuavad uusi ning muinsuskaitsjad vanu uksi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordihoone välisuks jääb endiseks, aga siseuksed vahetatakse välja.
Spordihoone välisuks jääb endiseks, aga siseuksed vahetatakse välja. Foto: Marko Saarm

Viljandi spordihoone vanas majas vahetavad töömehed välja 60-aastaseid uksi, et maja vastaks tuleohutusnõuetele. Samal ajal lubab muinsuskaitseamet vanu uksi uute ja tulekindlate vastu vahetada vaid ajutiselt, sest spordihoone asub muinsuskaitsealal.

Uhked puidust tiibuksed on Viljandi spordihoone osaks olnud juba 1950. aastate teisest poolest, mil maja valmis sai. Need ei ole aga kooskõlas tänapäevaste tuleohutusnõuetega, sest neil puudub vajalik tuletõkkeklass ning seetõttu pole enamasti lastega täidetud majas vajalikke tuletõkkesektsioone.

Viljandi linnapea lauale jõudis juba peaaegu aasta tagasi päästeameti ettekirjutus, mille täitmata jätmise korral tuleks spordihoone vana osa uksed uuest aastast lukku panna. Seega alustasid töömehed sügisel majas remonti ning tööde üheks osaks on seitsme vana ukse väljavahetamine ning kahe uue ukse ehitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles