Männimäe lasteaed sai uue kuue

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe lasteaia remont algas 18. juunil.
Männimäe lasteaia remont algas 18. juunil. Foto: Elmo Riig

Viljandi Männimäe lasteaias tänati ehitajaid ja lasteaiaperet energiatõhususe parandamiseks ettevõetud ehitustööde lõppemise puhul.

Suvel alanud remondi käigus rajati soojatagastusega ventilatsiooni- ja küttesüsteem, soojustati hoone sokkel, seinad ja pööning, vahetati välja kõik välisuksed ja aknad, renoveeriti soojaveesüsteem ning elektripaigaldis uuendati ja ehitati osalt ümber. Samuti rajati hoone katusele päikeseelektrijaam.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul astuti Männimäe lasteaia ehitusega esimene samm Viljandi lasteaiahoonete ajakohastamise poole. «Männimäe lasteaia pere saab nüüdsest tegutseda soojemas, hubasemas ja värskema õhuga hoones. Lisaks tuleb linnal tasuda vähem kommunaalkulusid. Loodame lähiaastatel alustada ka hoone siseremonti. Järgmisel aastal võtab linn ette Krõllipesa lasteaia Mängupesa õppehoone kapitaalremondi,» ütles Timpson.

Viljandi haridusvaldkonna abilinnapea Janika Gedvil tunnustas lasteaia personali, kes tuli keerulises olukorras töötamisega väga hästi toime, ja tänas lapsevanemaid mõistva suhtumise eest. «Keerulised ja ebatavalised olukorrad toovad esile, kas ja kui tugev on meeskond. Hea on tõdeda, et koostöö lasteaiapere, lapsevanemate, ehitajate ja linnavalitsuse ametite vahel läks tõrgeteta. Pean oluliseks, et ka lasteaia sisuline töö meie väikeste linnakodanikega jätkus ebatavalistes oludes sama heal tasemel.»

Männimäe lasteaia projekteerimis- ja ehitustöödeks sai linn toetusraha lasteaiahoonetes energiatõhususe ja taastuvenergia kasutamise edendamise meetme kaudu. Toetuse summa oli 434 037 eurot. Linn lisas oma eelarvest rohkem kui 600 000 eurot. Ehitustööde lõppmaksumus koos lisatöödega oli 1 109 048,40 eurot.

Lasteaia projekteerimis- ja ehitustööde peatöövõtja oli osaühing AU Energiateenus ning omanikujärelevalvet tegi aktsiaselts Infragate Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles