Jõulujooks viib Viljandist Looti

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus üle-eelmise aasta jõulujooksult. Fotol on jooksjate eesotsas Keio Kits ja Raivo Nõmm.
Meenutus üle-eelmise aasta jõulujooksult. Fotol on jooksjate eesotsas Keio Kits ja Raivo Nõmm. Foto: Marko Saarm / Sakala

28. aastat kogunevad jooksjad jõulude eel Viljandist Mulgimaa poole viiva raudteetammi algusesse, et startida Staieri klubi jõulujooksule. Tänavu on jooks laupäeval kell 12.

1991. aastal esimest korda jooksu korraldanud ja seejärel igal aastal jõulude eel osalejaid starti kutsunud treener Ants Kuusiku sõnul on tänavu jooks nädal enne jõule seetõttu, et mitte olla liiga lähedal jõulupidude algusele.

Jooksule registreerumine algab laupäeval kell 11 Jakobsoni koolis. Siis saavad jooksjad sörkida kilomeetri kaugusel asuva raudteetammi algusesse, kust kell 12 antakse start.

Jooksu pikkus on 9,8 kilomeetrit ning finiš on Loodis asuvas Lutsu talus. Pärast lõpetamis toob buss võistlejad linna tagasi ning autasustamine on Jakobsoni koolis, kus saab end ka puhtaks pesta. Jõulujooksul on tavaliselt poolsada osalejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles