Riik koondab asutustele autode hankimise ühe piraka mütsi alla

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeldatavasti tellitakse suure ühishankega leitavate liisingupakkujate käest kolme aasta jooksul mitusada sõidukit.
Eeldatavasti tellitakse suure ühishankega leitavate liisingupakkujate käest kolme aasta jooksul mitusada sõidukit. Foto: Mihkel Maripuu

Riigi tugiteenuste keskus otsib ühishankega liisingufirmasid, kes pakuksid kolme aasta jooksul autosid kümnetele avaliku sektori asutustele. Kõigi eelduste kohaselt hangitakse neilt aastate jooksul asutuste tarbeks mitusada sõidukit.

Lühidalt öeldes on riigihankega kavas sõlmida kuni viie liisingupakkujaga raamleping ehk üldisem leping, mille põhjal korraldab riigi tugiteenuste keskus (RTK) edaspidi nende vahel kaks korda aastas nõndanimetatud minikonkursse. Raamlepingu järgi hangitakse nii kasutus- kui kapitalirendi tingimustel sõidukeid, mille tehnilise kirjelduse on koostanud rahandusministeeriumi kokku kutsutud standardiseerimise töörühm. Kaheksas sõidukiklassis koostati 13 standardit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles