Arstid keelaksid alkoholireklaami

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti arstide liit toetab riigikogu menetlusse võetud seaduseelnõu, mis keelustaks alkoholi reklaamimise televisioonis ja raadios ning välireklaamina.

«Peame kahetsusväärseks reklaamiseaduse muudatuste tagasilükkamist sotsiaalkomisjonis ja alusetuks põhjendust, nagu ei vähendaks reklaamikeeld alkoholi liigtarvitamist ega muudaks noorte käitumist. Paljude uuringutega on tõendatud, et alkoholireklaam mõjutab kõige enam noori, kelle jaoks alkoholi tarvitamine seostub reklaamides nähtud mõnusa meeleolu, lahedate sõprade ja vahvate pidudega,» märkis arstide liit oma avalduses.

Meedikud tõstavad esile tervise arengu instituudi andmeid, mille järgi on viimastel aastatel kasvanud lahjade alkohoolsete jookide telereklaamide osakaal, nendega aga ahvatletakse jooma eelkõige noori.

«Noorte alkoholist eemal hoidmine peab olema Eesti alkoholipoliitika prioriteet. Erakondadevaheline kemplemine ning alkoholitootjate ja -müüjate ärihuvid ei tohi seda üles kaaluda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles