Marika Palm: lapsed on teatris kõige ausam publik

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Palm toob lavale järjekordse lastelavastuse loomadest. «Kohtume kell 8 Noa laeval» peategelased on pingviinid.
Marika Palm toob lavale järjekordse lastelavastuse loomadest. «Kohtume kell 8 Noa laeval» peategelased on pingviinid. Foto: Elmo Riig

Ugala teatri näitleja ja lavastaja Marika Palm toob jõulude eel publiku ette vahva lasteloo. Täna esietendub tema lastelavastus «Kohtume kell 8 Noa laeval», mis jutustab tuntud müüdi ümber pingviinide vaatepunktist.

Noa müüdiga seostub vahva karikatuur. Kauguses paistab Noa laev. Kaldal seisab kaks ükssarvikut. Üks neist ütleb teisele: «Kurat! Kas see oli täna?» Mis paelus teid Noa loo juures, et te otsustasite selle lavastada?

Jah, tean seda karikatuuri ja see oli minu jaoks hirmnaljakas. Selle loo juures paelus mind aga mitu erinevat asja. Ma lugesin seda esimest korda raamatu kujul inglise keeles ja minu meelest see oli kohutavalt kihvt. Minu arvates on alati huvitav näha suuri asju, millest me kõik oleme kuulnud, mingist teisest perspektiivist. Nüüd näeme lugu kolme pingviini ja tuvi vaatenurgast. See on nagu Moskva olümpiamängud pirukamüüja pilgu läbi. Tegelased ise on ka väga toredad. Mul kuidagi klappis selle tekstiga kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles