Roosiline elu keset roose

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaniku peopesadel on väikseima roositeemalise serviisi näidised.
Omaniku peopesadel on väikseima roositeemalise serviisi näidised. Foto: Erakogu

Merike Rosenbergi elu on sõna otseses mõttes roosiline. Neid okastega lilli jagub tema kardinatele, kleitidele, rätikutele ja voodipesule. Isegi  – «rosenberg» tähendab saksa keeles ju roosimäge – on ta suutnud need ära sättida. Et aiandit ja lillepoodi pidaval naisel sellest aga ikka väheks jäi, hakkas ta mõni aasta tagasi roosipiltidega lauanõusid koguma. Praeguseks küünib kollektsioon peaaegu 1000 eksemplarini.

Merike Rosenberg on sündinud ja kasvanud Viljandis. Seega on ta ühest küljest linnatüdruk. Oma lapsepõlve Kesk-Kaare tänava suure aiaga majas mäletab ta aga kui õnnist maaelu.

«Vanaisa kasvatas roose ning vanaema pärusmaaks olid kõiksugu lõikelilled ja istikud. Neid müüsid nad igal nädalavahetusel Viljandi turul ja mina käisin kogu aeg nendega kaasas. Kui teised õed-vennad istusid rohkem raamatutes, siis mina lausa elasin aias. Õppimine oli teisejärguline,» meenutab Rosenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles