Viljandlasi kutsutakse suurele ühistantsule

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käesoleva aasta viimasel päeval ootab Viljandi kõiki lauluväljakule tantsule.
Käesoleva aasta viimasel päeval ootab Viljandi kõiki lauluväljakule tantsule. Foto: Elmo Riig

Eesti Tantsuagentuur, riigikantselei ja Viljandi linnavalitsus kutsuvad kõiki tantsuhuvilisi osalema 31. detsembril kell 15 Viljandi lauluväljakul ettevõtmise «Eesti tantsib» Viljandimaa ühestantsimises.

«Oodatud on kõik kollektiivid sõltumata vanusest või tasemest. Õpitav tants on lihtne ja lõbus. Näitame, et Viljandimaa on tantsurahvas!» on kirjas Viljandi linna koduleheküljel.

31. detsembril tantsitakse juubeliaasta lõppemise puhul Eesti linnaväljakutel EV100 algatuse «Eesti tantsib» viimane ühistants. Samaaegne «Eesti tantsib» ühestantsimine on 16 linnas ja väljakutele oodatakse tantsima tuhandeid inimesi. Kohal on ka tantsuõpetajad, kes aitavad tantsud selgeks saada. Tantsuvideo on salvestatud ning varsti saab juba samme õppima hakata.

Et osataks arvestada, kui palju tantsijaid Viljandimaal tantsima tuleb, palutakse oma osalusest teada anda 20. detsembriks e-posti teel Viljandimaa koordinaatorile Leanika Mändmale aadressile leanikam@gmail.com. E-kirjas palutakse täpsustada kollektiivi, stuudio või asutuse nimi, kui palju tantsijaid osaleb ning kas soovitakse õppida koreograafia selgeks koordinaatori abiga enne 31. detsembrit.

Aktsiooni päeval saab tantsu õppida kella 14–15. Lisaks on igal kollektiivil soovi korral võimalik esitada üks tants pärast ühestantsimise aktsiooni, et lusti jaguks kauemaks. Kui osalejatel on soov pakkuda välja enda tantsuline panus, palutakse ka see kirjas ära märkida ning lisada etteaste videosalvestis. Kui seda ei ole võimalik saata, siis on tarvis leida sobiv aeg, millal tants koordinaatorile ette näidata.

Etteastete nimekiri läheb lukku 20. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles