Toidupanga abil kogunes 37 000 kilo söögikraami

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto pärineb eelmise aasta detsembrist, kui Toidupank kogus abivajajatele toitu Viljandi Maksimarketis.
Foto pärineb eelmise aasta detsembrist, kui Toidupank kogus abivajajatele toitu Viljandi Maksimarketis. Foto: Elmo Riig

Möödunud nädalavahetusel, 7. ja 8. detsembril olid toidupankade selle aasta jõulukuised toidukogumispäevad. Poeskäijad annetasid puuduses elavate inimeste jaoks kokku 37 070 kilogrammi toidukaupa. Toidukogumispäevad olid 48 toidupoes üle Eesti, Viljandis olid need Rimis ja Männimäe Selveris.

Kõige suurem kogus toidukaupa annetati Tallinnas ja Harjumaal: 12 osalenud kaupluse peale kokku 17 910 kilo.

Kõige populaarsemate annetatud toidukaupade pingerida jäi samaks. Kõige rohkem annetati kuivained (pudrumaterjal, tangained), kokku 6910 kilo. Kuivainetele järgnesid makaronitooted, mida annetati kokku 5940 kilo. Kolmandal kohal olid purgisupid ja -toidud, mida annetati 4860 kilo.

Toidukogumispäevad on Toidupanga üle-eestiline heategevusaktsioon, mida korraldatakse kaks korda aastas. Selle käigus inimeste annetatud toidukaubaga saab aidata suurt hulka abivajajaid. Kogutud toidukaupa kasutatakse nii jõulukuiste toiduabipakkide komplekteerimiseks kui ka tuleva aasta alguses toimetulekuraskustes peredele jagatava regulaarse toiduabi koostises.

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis selleks, et leevendada vaesusmuret Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu: toidupangad võtavad kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaega ületavaid ja/või defektsed tooteid, komplekteerivad vabatahtlike abiga toiduabikastid ja jagavad need laiali puudust kannatavatele peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ning jagades toitu neile, kel on sellest puudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles