Glasuuriga saab piparkoogile peale silmailu lisada põnevaid maitseid

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glasuurid tundusid esmapilgul maitsvad, kuid mõnigi neist valmistas pettumuse.
Glasuurid tundusid esmapilgul maitsvad, kuid mõnigi neist valmistas pettumuse. Foto: Marko Saarm

Jõulueelsel ajal on müügil palju eri värvi piparkoogiglasuure. Võiks arvata, et need maitsevad hästi ja sobivad igale piparkoogile, kuid tuli välja, et esmamulje on petlik. Kuus Sakala töötajat proovis mitut sorti glasuure ja nii mõnigi neist valmistas pettumuse.

Proovimisele läksid Eesti Pagari, Marta Pagari, Selveri Köögi, Reval Kondiitri ja Luuna Pagari valge glasuur ning mõni erilisema maitsega värviline glasuur. Hindamisel peeti silmas, kui mugav on glasuuri kasutada, mismoodi see maitseb ja kuidas see piparkoogi peal püsib. Hindeid anti viiepallisüsteemis.

Tulemustest selgus, et üldiselt oli piparkooke glasuuriga katta mugav, samas maitsed olid üllataval kombel üsna erinevad. Kui üks glasuur oli liiga magus, siis teises oli liiga tugevalt tunda sidrunhappe maitset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles