Viljandimaal oli novembri lõpus 788 registreeritud töötut

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et töötutel ja tööandjatel üksteist lihtsam leida oleks, korraldab töötukassa töömesse. 
Et töötutel ja tööandjatel üksteist lihtsam leida oleks, korraldab töötukassa töömesse. Foto: Elmo Riig

Novembri lõpus oli Viljandimaal töötuna registreeritud 788 inimest. See moodustab 16-aastastest kuni pensioniealistest töötajatest 3,6 protsenti.

Kõige väiksem on registreeritud töötus Hiiumaal, kus on registreeritud 149 töötut, see on 3,3 protenti tööjõust.

Järgmisel kohal on Saaremaa 3,4 protsendiga. Viljandimaa koos Harjumaa ja Tallinnaga hoiab kolmandat kuni viiendat kohta 3,6-protsendilise töötusega. 

Kõige suurem töötuse protsent on Valgamaal. Seal on töötukassas arvel 1101 töötut, kes moodustavad 8,5 protsenti tööjõust. 

Töötukassa andmetel on Eestis töötuna registreeritud 30 366 inimest, kes moodustavad tööjõust 4,7 protsenti. Uusi töötuid registreeriti novembris rohkem kui 5700.

"Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on registreeritud töötute arv jäänud samale tasemele," ütles töötukassa kommunikatsiooniosakonna peaspetsialist Lauri Kool pressiteate vahendusel. 

Vähenenud töövõimega töötuid oli novembri lõpus Eestis umbes 9900 ehk ligi kolmandik registreeritud töötutest. Vähenenud töövõimega töötute osakaal registreeritud töötutest on aastaga ühe protsendi võrra kasvanud.

Novembris oli töötukassal vahendada rohkem kui 8400 töökoha. Uusi tööpakkumisi lisandus 4000. "Töötukassa abiga asus novembris tööle või alustas ettevõtlust ligi 3000 inimest, neist 655 vähenenud töövõimega inimest," lisas Kool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles