Maailm kutsub noori oma avarustesse globaalset tarkust taga nõudma

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi neiu Saskia Lehtsalu otsustas oma Viljandis alustatud gümnaasiumitee lõpetada Singapuris.
Viljandi neiu Saskia Lehtsalu otsustas oma Viljandis alustatud gümnaasiumitee lõpetada Singapuris. Foto: Tuulike Kivestu

Viimase 26 aasta jooksul on ainuüksi YFU Eesti – rahvusvahelise organisatsiooni YFU (inglise keeles Youth For Understanding) siinse haru kaudu kasutanud võimalust veeta aasta vahetusõpilasena välismaal ligi 1500 meie koolinoort. Eelmisel aastal õppis välisriikides 70 Eesti noort ning YFU info kohaselt hindavad noorte niisugust kogemust üha enam nii lapsevanemad kui tööandjad.

Ka Eesti pole vahetusõpilaste vastuvõtmisega kitsi olnud. Aastate jooksul on siin sellesama organisatsiooni kaudu käinud umbes 400 noort ja nagu ütles YFU Eesti turundus­spetsialist Annely Emma Krell, on viimastel aastatel lennus olnud 38–40 õpilast. «Eesti on kiirelt kasvava populaarsusega riik, kuhu tullakse kogema erinevaid aastaaegu, folgikultuuri, kaunist keelt ja rohelust, mis meid ümbritseb,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles