Kohus kuulutas tuntud lauljanna maja süütamise kriminaalasja arutamise kinniseks

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kohtumajas algas istung Aivar Visnapi üle, keda süüdistatakse tapmiskatses ning kehalises väärkohtlemises. Ta süütas ühel suveööl maja, milles magas laulja Hedvig Hanson oma lastega.
Viljandi kohtumajas algas istung Aivar Visnapi üle, keda süüdistatakse tapmiskatses ning kehalises väärkohtlemises. Ta süütas ühel suveööl maja, milles magas laulja Hedvig Hanson oma lastega. Foto: Kaspar Pokk

Esmaspäeval algas Viljandis kohtupidamine 55-aastase Aivar Visnapi üle, keda süüdistatakse lauljanna Hedvig Hansoni maja süütamises. Tuginedes nii prokuröri, kaitsja kui kannatanute arvamusele kuulutas kohus istungi kannatanu huvide kaitseks kinniseks.

Kohtuotsus kuulutatakse siiski välja avalikult. Esimese ja teise astme kohtute pressiesindaja Krista Tamm ütles, et kohtuotsuse kuulutamise täpne aeg selgub pärast kohtuvaidlusi ja süüdistatava viimast sõna.

Istungid on esialgu määratud 10.–12. ning 17. ja 18. detsembrile. Kohtuvaidlused peaksid aset leidma 28. detsembril.

Aivar Visnap on antud kohtu alla, süüdistatuna tapmise katses üldohtlikul viisil. Lisaks on talle esitatud süüdistus elukaaslase kehalises väärkohtlemises 29. juunil.

Kui kohus Visnapi süüdi mõistab, on minimaalne karistus kaheksa aastat vangistust, maksimaalne aga 20 aasta pikkune või eluaegne vanglakaristus.

7. juuli öösel püüdis Visnap Tuhalaane külas põlema panna oma naabri Hedvig Hansoni maja, kus lisaks perenaisele oli tema kaks last.

Hanson rääkis pärast juhtunut, et oli juhuslikult ärganud, sest kuulis naabrit murutraktoriga keset ööd oma maja poole sõitmas. Kui Hanson hüüdis maja põlema panna püüdvale mehele, et mida too teeb, siis teatas süütaja, et kavatseb naise koos majaga ära põletada.

Sel sügisel pani Hedvig Hanson maja müüki ning kavatseb Tuhalaanest ära kolida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles