Linavästrikul oli kuldne kuu

, tantsuõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Paala ja Kristel Moorats said laupäeval Pirital peetud turniiril Ladina-Ameerika tantsudes E-klassis esikoha, teenides sellega vajaliku punktilisa, et jätkata tulevikus D-klassis.
Egon Paala ja Kristel Moorats said laupäeval Pirital peetud turniiril Ladina-Ameerika tantsudes E-klassis esikoha, teenides sellega vajaliku punktilisa, et jätkata tulevikus D-klassis. Foto: fotosioon.com

Novembris on võistlustantsijatele jagunud mõõduvõtmisi igale nädalavahetusele ning neilt kõigilt on Viljandi tantsuklubi Linavästrik paarid toonud koju ühe kuldmedali.

5. novembril korraldas tantsuklubi Esperanza Võsul D-klassi karikavõistluste etapi, kus Linavästriku tantsijad Ants-Edgar Osi ja Age Arusalu tulid juunioride II vanuseklassis võitjaks Ladina-Ameerika tantsudes.

Standardtantsudes oli paar viies.

Nädal hiljem, 13. novemb­ril organiseeris tantsuklubi Mambo omakorda osavõturoh­ke turniiri «Viimsi sügis». Linavästrik oli seal esindatud laste kuue tantsu klassis kolme paariga ning Romet Abzalon ja Elis Sõõrd said 24 paari seas 12. tulemuse. Loodetud oli küll kõrgemat kohta, kuid takistuseks said rütmivead. Paar tegi nendest õiged järeldused ning asus innukamalt treenima.

Eerik Arusoo ja Birgit Alvre esinesid Viimsis väga hästi. Mitu kohtunikku andis neile esikolmiku koha, kuid kõigi veenmiseks nappis pisut energiat. Birgit Alvre oli selles klassis noorim tantsija: enamikule konkurentidele jäi ta alla mitme aastaga.

Veenva võiduga tõusid päevakangelasteks Rivo Heinaste ja Merily Komussar. Selle paari trump on oskus oma võimeid maksimaalselt realiseerida just võistlussituatsioonis. Rivo Heinaste oli seekord sõpradele lubanud, et läheb ja võidab. Enesekindlus viis sihile ning selle tulemusega siirdus paar E-klassi.

E-klassi võistlusel Viljandi paare ei osalenud. Linavästriku selle klassi liidrid Egon Paala ja Kristel Moorats ei saanud oma viimaseid D-klassi üle­mineku punkte Viimsi võistlusel ära kulutada, sest nädala pärast ootas neid ees märksa tähtsam jõukatsumine: sariturniiri «Magus algus» E-klassi karikavõistluste eelviimane etapp.

Sarja osavõistlus peeti 19. novembril Tallinnas Pirita majandusgümnaasiumis. Egon Paala ja Kristel Moorats tulid 32 paari konkurentsis laste II E-klassis võitjaks Ladina-Ameerika tantsudes ning tõusid aasta edetabelis liidriks.

D-klassi siirdumiseks vajalikud punktid said täis ning juba kuu viimasel nädalavahetusel seisab paaril Saku suurhallis ees rahvusvaheline tantsuturniir.

E-klassi selle aasta karikad jagatakse välja 3. detsembril Tartus peetaval viimasel sariturniiri osavõistlusel. Egon Paala ja Kristel Moorats seal enam kaasa teha ei saa. Millisele kohale nad edetabelis jäävad, sõltub nüüd konkurentidest, kellel on võimalus oma punktisummat suurendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles